Twitter videoları otomatik oynatacak !

Akıllı telefonlarında yaygınlaşması ile birlikte sosyal ağlarda fotoğraf ve  video paylaşımlarında artış görülmektedir. Sosyal ağlarda bu paylaşımlar için yenilikleri yapmaya devam ediyor. Yenilik yapan en son sosyal platform Twitter oldu. Twitter artık kullanıcılarına daha iyi deneyimler sunma adına videoları otomatik olarak oynatmaya başlatacaklarını açıkladı.

Bu özelliği bilindiği üzere ilk Facebook yapmıştı. Facebook’un deneyimlerinden yolla çıkarak hazırlanan otomatik video oynatma özelliği ile Twitter’da video oynatma oranlarında bir artış olması beklenmekte. Böylece video önü reklamları ile Twitter reklam gelirleri artırma hedefinde. Bu reklam gelirleri bu tip sosyal medya sitelerinin büyümesi ve bize daha farklı özellikler sunabilmesi için önemli konumdadır.

Bu özellik daha önce Facebook ve GIF resim özelliği aktif eden Vine’daki gibi videoya ya tıklandığında sesi açılabilecek. Bu özelliği isteğe bağlı olarak sunan twitter isteyen kullanıcıların basit bir şekilde eski otoplay özelliğine döndürebileceklerini açıkladı.

Bilindiği üzere video reklamları ile sosyal medya platformlarını kendilerine ek kazanç kapıları açtı. Bunu ilk olarak video paylaşım sitesi Youtube yaparak yolu açmıştı. Ardından facebook bu özelliği aktif ederek rekabette bende varım demişti. Son olarak Twitter’ın da bu video rekabetinde bende varım demesi ile rekabet ortamı iyice kızışmış durumda. Bakalım bu rekabet kullanıcılara nasıl yansıyacak ve nasıl gelişmeler yaşayacağız.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir