Ankara Dijital Pazarlama Ajansı

Ankara Dijital Pazarlama Ajansı size dijital dünya ile ilgili bir yazı hazırladık. Umarız keyif ile okursunuz.

Geleneksel kelimesinin yerine dijital kelimesinin hayatımıza girmeye başladığını hepimiz fark etmişsizdir. Pizza ustalarının yerine pizza yapan robotlar, kargo hizmeti veren droneler ve sürüsüz taksiler. Dijital dünya tüm bu gelişmeler ile baş döndürürken reklam ve medya piyasası bu gelişmelere duyarsız kalamazdı. 

Geleneksel medya ölüyor bitiyor demiyoruz. Sakın yanlış anlaşılmasın. Biz sadece geleneksel medyaya bir rakip geliyor diyoruz. Hem de ne rakip ! Ekonomik, ölçülebilir ve hedeflenebilir ve daha birçok avantaj ile birlikte geliyor…

Geleneksel medya bilindiği üzere biraz maddi güç gerektiren bir durum. Misal bir televizyon veya radyo reklamlarına çıkmak, eğer göze batmasını istiyorsanız bir tam sayfa gazete reklamlarına çıkmak ve bulunduğunuz lokasyonda 100.000 broşür dağıtmak gibi. Broşür reklamları artık etkisini kaybetti mesala. Dijital matbaacılığında hayatımıza girmesi ile matbaacılık ucuzladı ve artık herkes broşür bastırıp posta kutularına dağıtmaya başladı ve posta kutuların altına bakarsanız bir çöp kutusu da görürsünüz ; broşürler için.

Bakın burada dikkat etmeniz gereken bir nokta var ; ” Dijital matbaacılığında hayatımıza girmesi…” dijital gerçekten hayatımızı değiştiyor.

Yüksek trajlı bir radyoya reklam verdiğinizi düşünelim. Radyoya reklam verirken radyo dinlenme istatistiklerini istiyor ve buna göre radyo reklamları veriyor ve bu rakamlara göre reklam bütçesini belirliyoruz. Radyo, size günde misal  1 milyon aktif kullanıcımız var diyor ve sizde sanki 1 milyona reklam yapacakmış gibi reklam ödüyorsunuz. Halbuki radyo dinlemesi değişkenlik gösteriyor.

Geleneksel medya ile dijital medya arasındaki farkları saymakla bitiremeyiz. Ankara Dijital Pazarlama Ajansı olarak gelin sizi de dijital dünya ile tanıştıralım ve dijital dünyanın keyfini yaşayın.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir