Sosyal Medya Paylaşımları İçin İdeal Zaman Dilimleri

Markanızın kurumsal gücünü daha iyi yansıtmak ve daha geniş kitlelere duyurmak için sosyal medya kullanımı son derece önemlidir.

Dijital medya yönetimi stratejik açıdan son derece önemli konulardan bir tanesidir. Çalışan kitleye hitap ediyorsanız etkileşimin önemi daha da artıyor. Ankara sosyal medya ajansı olarak biz en doğru stratejileri sizler için oluşturabiliriz.

Instagram

Son dönemlerde en çok ziyaret edilen sosyal medyalardan biri olan Instagram üzerinde günün her saati ideal paylaşımlar yapılabiliyor. Pek çok kullanıcı görsellere bakmak için belirli saatlerde uygulamayı açıyor.Özellikle akşam 17:00 ’ten sonra bu sosyal medya sitelerinde paylaşımlar daha fazla kişiye ulaşıyor.En çok etkileşim alınan gün ise Pazartesi olarak belirlenmiş.

Facebook

Görseller ve videolarla beraber yaş ortalamasının biraz daha yüksek olduğu Facebook’ta paylaşımlar en çok Çarşamba günü takip ediliyor. Etkileşimin düşük olduğu günler ise hafta sonu olarak belirlenmiş.Saat 13:00 ve 16:00 arası ise paylaşımın en çok görüntülendiği saat olarak belirlenmiş.

Twitter

Twitter en fazla hafta içi ve mesai saatleri içerisinde sıklıkla tercih ediliyor. Pek çok kişi bu adresi bir kaçış mecrası olarak görüyor. Hafta için 13:00 ve 15:00 arası atılan tweetlere dönüş hızlı şekilde yapılıyor.Hafta sonları ise sosyal medya üzerinde etkileşim oranı oldukça düşüyüor.

Linkedin

İş dünyasının öne çıkan sosyal medya adreslerinden biri olan Linkedin özellikle mesai saatlerinin başlangıç ve bitiş saatlerinde yaygın şekilde tercih ediliyor. Salı, çarşamba ve perşembe günleri siteye sıklıkla giriş yapılıyor. Özellikle 17:00 – 18:00 arası etkileşim daha da artıyor.

Pinterest

Pinterest’in dijital ortamı oldukça ideal bir kullanım alanı sunuyor. Özellikle 20:00 – 24:00 arası zaman dilimleri paylaşımlar için gayet uygundur. İş çıkış saatlerinde paylaşım yapmanızı ise tavsiye etmiyoruz.

Burada yer alan zaman dilimleri sosyal medya mecralarının kullanım saatleri baz alınarak hazırlandı. Bunun bir genelleme olduğunu hatırlatarak sahip olduğunuz takipçilerin ve hitap ettiğiniz kitlelerin Ankara sosyal medya ajansı olarak şimdi aradığınız profesyonelliği sizlere sunabiliriz. Verimli bir dijital medya desteği için sizlere yardımcı olabiliriz.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir